• 80 jaar ervaring in drukwerk en ontwerp
  • Inventief ontwerpen door ervaren designers
  • Duurzaam papier, zuivere Pantone kleuren
  • Kosten besparen voor een kleine oplage
  • Leveren in heel Nederland in grote en kleine oplagen

Offset drukwerk

Offset drukwerk is de meest traditionele vorm van drukken, namelijk met behulp van drukplaten. Het levert topkwaliteit op en is vooral in grote oplagen prijstechnisch gezien interessant. Wilt u uw huisstijl drukwerk in offset laten drukken? Bij Huisstijldrukwerk.com, onderdeel van Drukkerij Erhardt, wordt al uw drukwerk, offset of digitaal, aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen. We adviseren u graag over de beste druktechniek voor uw opdracht.

Offset drukken: hoe werkt het?

Bij deze druktechniek wordt de inkt overgebracht van een metalen plaat naar een rubberen doek, en vervolgens wordt het papier bedrukt. De metalen plaat wordt belicht met de bedrukking. Wanneer de inkt vervolgens wordt aangebracht, zal deze alleen aan de belichte onderdelen blijven hechten. Die inkt wordt via het rubberen doek in spiegelbeeld op het papier gezet. Vaak is er een aantal proefvellen nodig om de offset druk goed op kleur te krijgen.

Wanneer offset drukwerk gebruiken?

De kwaliteit van offset drukwerk is perfect. De beeldkwaliteit is zeer hoog en de kleurnauwkeurigheid ook. Verder zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden die kunnen worden toegepast om speciale effecten te creëren. Alle drukplaten worden speciaal gemaakt en ingesteld voor elke drukwerkopdracht. Dat betekent wel dat de offset druktechniek vooral geschikt is voor grotere oplagen. Ook wanneer regelmatig hetzelfde drukwerk wordt bijbesteld, hoeft deze vorm uiteindelijk helemaal niet zo duur te zijn. Wanneer het gaat om kleinere oplagen, raden wij echter meestal aan om ze digitaal te laten drukken. Het gaat wat sneller en de kwaliteit doet nauwelijks onder voor offset. Voor grotere oplagen kan offset drukwerk juist weer veel voordeliger uitpakken.

Contact

Waar de grens ligt voor kostenefficiëntie, dat varieert nog wel eens. Hoe groter de oplage, hoe meer de prijs per stuk zal dalen. Bij digitaal drukwerk hoeven er veel minder voorbereidingen getroffen te worden, maar blijft de prijs per stuk lineair doorlopen. Wij adviseren u graag over de beste keuze voor uw drukwerk. Neem contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier, of bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer  +31(0)499-490567. Ook als u andere vragen heeft of een offerte aan wil vragen, helpen wij u graag!