• 80 jaar ervaring in drukwerk en ontwerp
  • Inventief ontwerpen door ervaren designers
  • Duurzaam papier, zuivere Pantone kleuren
  • Kosten besparen voor een kleine oplage
  • Leveren in heel Nederland in grote en kleine oplagen

Digitaal drukwerk

Heeft u drukwerk nodig dat uw eigen huisstijl draagt? Digitaal drukwerk heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en doet in kwaliteit nauwelijks meer onder voor het meer traditionele offset drukken. Bij Huisstijldrukwerk.com, onderdeel van Drukkerij Erhardt, adviseren we u graag over de beste druktechniek voor uw drukwerk. Natuurlijk kijken we daarbij ook naar het prijstechnische aspect zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Digitaal drukken: hoe werkt het?

Bij digitaal drukwerk zijn geen traditionele drukplaten nodig, zoals bij offset drukken wel het geval is. Digitaal printen kan veel sneller gaan omdat het beeld of de tekst direct vanuit een digitaal bestand op het te bedrukken materiaal wordt aangebracht met een digitale printer. Wij maken gebruik van de geavanceerde Konica-Minolta kleurenprinter. Dit is een supersnelle printer die formaten tot 33×48 cm kan verwerken. De kwaliteit van deze printer is bijna niet te onderscheiden van offset en heeft dan ook het kwaliteitskeurmerk van FOGRA verdiend.

De voordelen van digitaal drukwerk

De opstartkosten voor digitaal drukwerk liggen een stuk lager dan bij offset drukwerk. Daarom is digitaal drukwerk zeker bij kleinere tot middelgrote oplagen te verkiezen boven de offset druktechniek. Omdat er veel minder hoeft te worden voorbereid, is het bovendien sneller. Heeft u dus een spoedbestelling? Dan is digitaal drukwerk de beste optie voor u.

Digitaal drukwerk is ook ideaal voor gepersonaliseerde items. Variabele data zijn eenvoudig in te stellen en toe te voegen; denk bijvoorbeeld aan namen, adressen of serienummers. Zelfs last-minute aanpassingen zullen geen invloed hebben op de prijs of de doorlooptijd omdat ze heel eenvoudig uit te voeren zijn.

Wanneer is digitaal drukwerk de beste optie?

De kostentechnische grens tussen offset en digitaal drukken is wat vaag en afhankelijk van het soort drukwerk dat u nodig heeft. Wij adviseren u dan ook graag over de beste optie in uw geval. In het algemeen kunnen we wel een aantal situaties aangeven waarbij we digitaal drukwerk aanbevelen:

  • Kleine en middelgrote oplagen;
  • Gepersonaliseerd drukwerk met variabele data;
  • Het drukken van informatie die vaak bijgewerkt moet worden;
  • Last-minute opdrachten en drukwerk met een korte deadline.

Advies en contact

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of meer informatie over de mogelijkheden van Huisstijldrukwerk.com. Vul daarvoor het contactformulier in, of bel ons tijdens kantooruren op +31(0)499-490567. Wij zijn u graag van dienst!