• 80 jaar ervaring in drukwerk en ontwerp
  • Inventief ontwerpen door ervaren designers
  • Duurzaam papier, zuivere Pantone kleuren
  • Kosten besparen voor een kleine oplage
  • Leveren in heel Nederland in grote en kleine oplagen

Druktechnieken

Bij Huisstijldrukwerk maken we gebruik van twee verschillende druktechnieken:

  • Offset drukken;
  • Digitaal drukken.

Offset drukwerk wordt gedaan met drukplaten. Het is de bekende, traditionele manier van drukken. Met de apparatuur die wij in huis hebben levert offset topkwaliteit drukwerk op. Doordat er steeds modernere digitale technieken beschikbaar zijn, is offset niet meer de enige manier van drukken die zulke hoge kwaliteit oplevert.

Digitaal drukwerk kan zowel in kleine als in grote oplagen verzorgd worden, maar is ideaal als u wat kleinere aantallen nodig heeft. De kwaliteit doet nauwelijks onder voor offset drukwerk maar kan toch goedkoop én snel. Een groot voordeel van digitale druk is dat personaliseren heel eenvoudig wordt. Zo kunnen er bijvoorbeeld gemakkelijk adresgegevens gedrukt worden op enveloppen en kaarten.

Een ander groot voordeel van offset drukken is de prijs. Bij grotere oplagen is dit namelijk de goedkoopste techniek. Voor kleinere oplagen wordt doorgaans geadviseerd om digitaal te drukken. Het is niet precies te zeggen bij welke oplage, welke druktechniek het beste gebruikt kan worden, dit hangt van verschillende factoren af. Huisstijldrukwerk kan beide technieken uitvoeren en adviseert u dan ook graag over de te gebruiken druktechniek.

Full colour of Pantone (PMS)?

Bij full colour worden 4 basiskleuren (CMYK, Cyaan,Magenta, Yellow/Geel en Key/Zwart) gemengd om elke gewenste kleur te drukken. Full colour printen kan razend snel en in hoge kwaliteit.

Het grote voordeel van drukken in Pantone kleuren is dat de kwaliteit en intensiteit ervan constant is. Dit voorkomt dat er subtiele kleurverschillen optreden bij het drukken in verschillende oplagen en uw huisstijl en logo zullen dan ook in kleur consistent blijven. Er wordt gebruik gemaakt van 15 basiskleuren waarmee in totaal 1114 kleuren gemaakt kunnen worden. Elke kleur heeft een eigen kleurcode en wordt van tevoren gemengd.

Professioneel printen

Wij zijn een professionele drukkerij die alleen de hoogste kwaliteit wil bieden. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en machines, zowel in offset als digitaal. Voor digitaal drukwerk maken we gebruik van machines van de merken Canon, Roland en Konica-Minolta. Verder zijn wij er trots op dat ons offset drukwerk duurzaam gebeurt. Er is flink geïnvesteerd in duurzame productiemiddelen en -processen. Zo gebruiken wij alleen nog papier met FSC-keurmerk en plantaardige drukinkt en worden onze machines gewassen met plantaardige wasmiddelen.