• 80 jaar ervaring in drukwerk en ontwerp
  • Inventief ontwerpen door ervaren designers
  • Duurzaam papier, zuivere Pantone kleuren
  • Kosten besparen voor een kleine oplage
  • Leveren in heel Nederland in grote en kleine oplagen

Kleuren huisstijl

Het kiezen van de kleuren voor uw huisstijl vindt u waarschijnlijk nog niet zo eenvoudig. U wilt natuurlijk iets wat u onderscheidt, maar het moet wel bij de identiteit van uw bedrijf passen. Waar wilt u mee geassocieerd worden? Wat wilt u uitstralen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken? Huisstijldrukwerk.com kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes. Bovendien voeren wij bij het drukken strenge kwaliteitscontroles uit, zodat u zeker weet dat de kleuren van uw huisstijl perfect afgedrukt worden.

De keuze voor huisstijl kleuren

Er wordt van alles gezegd en geschreven over huisstijl kleuren, en wat ze betekenen of oproepen. Zo is rood bijvoorbeeld de kleur van passie en kracht, maar ook van urgentie. Het is een warme kleur die de aandacht trekt, maar rood kan ook voor agressie staan. Over geel wordt dan weer gezegd dat het een eetlust opwekkende kleur is. Het is in elk geval een energieke kleur. Blauw straalt vaak vertrouwen uit, maar in een te donkere tint wordt het vaak ook geassocieerd met somberheid. En zo is er over alle kleuren wel wat te zeggen. De kleurkeuze is in elk geval niet louter een kwestie van smaak; kleuren doen ertoe. Wij raden wel aan om niet teveel kleuren te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor twee contrasterende kleuren, of juist twee kleuren die dicht bij elkaar liggen, met misschien nog een derde, contrasterende kleur voor bepaalde accenten.

Komt u er niet uit? Onze huisstijl ontwerpers adviseren u graag.

Pantone kleuren voor de huisstijl

Wij adviseren altijd om huisstijl kleuren in pantone kleuren af te drukken. Pantone kleuren zijn immers gebaseerd op kleurcodes, waardoor altijd dezelfde kleurtonen worden verkregen. Dat is bij een huisstijl heel belangrijk: juist de kleuren moeten herkenbaar en dus consistent blijven.

Contact

Heeft u advies nodig voor het kiezen van de kleuren van uw huisstijl? Of wilt u meer weten over onze druktechnieken om de kleuren zo mooi mogelijk af te drukken? Ook voor het aanvragen van een offerte kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag verder.